March 4, 2024

13 Winterskincare Swaps die mijn chronisch droge en schilferige huid hebben doen opleven.

De winter kan zeker een uitdaging zijn voor mensen met een droge en schilferige huid, zoals ik. De koude lucht buiten en de droge lucht binnen kunnen onze huid uitdrogen en zorgen voor irritatie en ongemak. Gelukkig zijn er een aantal skincare swaps die ik heb gemaakt die mijn huid hebben gerevitaliseerd en geholpen om gehydrateerd en gezond te blijven tijdens de koudste maanden van het jaar. Hier zijn 13 winter skincare swaps die mijn chronisch droge en schilferige huid hebben gerevitaliseerd.

1. Cleanser: In plaats van een schuimende cleanser die mijn huid uitdroogt, ben ik overgestapt op een milde, hydraterende cleanser die mijn huid reinigt zonder deze te ontdoen van natuurlijke oliën.

2. Exfoliant: In plaats van een ruwe fysieke exfoliant, gebruik ik nu een milde chemische exfoliant met glycolzuur om dode huidcellen te verwijderen en mijn huid zacht en glad te houden.

3. Moisturizer: In de winter heb ik mijn lichte moisturizer ingeruild voor een rijkere, hydraterende crème die mijn huid voedt en beschermt tegen uitdroging.

4. Serum: Ik ben begonnen met het toevoegen van een hydraterend serum met hyaluronzuur aan mijn skincare routine om mijn huid een extra dosis vocht te geven.

5. Face oil: Om mijn huid extra te voeden, ben ik begonnen met het gebruik van een gezichtsolie die mijn huid verzacht en beschermt tegen de koude, droge lucht.

6. Occlusief: Om vochtverlies te voorkomen, gebruik ik nu een occlusief in de vorm van een rijke balsem of zalf om mijn huid te beschermen en gehydrateerd te houden.

7. Sunscreen: Ook in de winter is het belangrijk om mijn huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, dus ik gebruik nog steeds een zonnebrandcrème met een hoge SPF.

8. Lip balm: Om droge, gebarsten lippen te voorkomen, heb ik een hydraterende lippenbalsem toegevoegd die mijn lippen zacht en soepel houdt.

9. Hand cream: Mijn handen hebben extra hydratatie nodig in de winter, dus ik ben overgestapt op een rijke, voedende handcrème die mijn handen beschermt tegen uitdroging en kloven.

10. Body lotion: Om mijn lichaamshuid gehydrateerd te houden, ben ik overgestapt op een rijke bodylotion die mijn huid verzacht en beschermt tegen uitdroging.

11. Shower gel: In plaats van een uitdrogende douchegel, gebruik ik nu een milde, hydraterende douchegel die mijn huid reinigt zonder deze te ontdoen van natuurlijke oliën.

12. Humidifier: Om de lucht in mijn huis vochtig te houden, heb ik een luchtbevochtiger toegevoegd die helpt om uitdroging van mijn huid te voorkomen.

13. Water intake: Tot slot heb ik mijn waterinname verhoogd om mijn huid van binnenuit te hydrateren en te voeden.

Deze skincare swaps hebben mijn huid echt geholpen om gehydrateerd en gezond te blijven tijdens de wintermaanden. In plaats van te worstelen met droge, schilferige huid, geniet ik nu van een zachte, soepele huid die straalt van gezondheid. Ik hoop dat deze tips ook voor jou nuttig zijn en je helpen om je huid te verzorgen en te beschermen tijdens de koudste tijd van het jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *